13 Mart 2014 Perşembe

Dövme Sildirme Videosu - Maya Estetik

 




Tekrar Müslüman oldu, dövmelerini sildirdi



















Ünlü model, tekrar Müslüman olduktan sonra dövmelerini sildirmeye başladı. Kazaz ilk olarak vücudundaki sonsuz aşk dövmesini sildirerek başladı.

Son aylarda büyük bir değişim geçiren Tuğçe Kazaz, hayatıyla ilgili şaşırtan kararlar almaya devam ediyor. Yunan eşi Yorgo Seitaridis'le evliyken Hıristiyan olan Kazaz, bir süre önce yeniden Müslüman oldu. Ünlü model, ardından da İslam dinini öğrenmeye başladı.

Kıyafetlerinde de dekolteden vazgeçen Tuğçe Kazaz, türban defilesine çıkarak da ses getirdi. Ünlü modelin; şimdilerde ise vücudundaki dövmeleri sildirdiği öğrenildi.

Tesettüre giren rallici Burcu Çetinkaya da tüm dövmelerini sildirmişti.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Dövme Sildirmek Acıtır mı?

Lazerle dövme sildirme işleminde acıdan ziyade azda olsa yanma hissi olabilir. Lazerle dövme sildirme işlemi sırasında herhangi bir acı duyulmaz veya duyulan acı tolere edilebilecek seviyededir.

Dövme sildirme işleminde asıl acı veren tedavi sürecidir. Lazerle dövme sildirme uygulamasının sonrasında dövmenin bulunduğu bölge önce hafif kızaracak ve cilt su toplamış gibi saydam bir kabuk oluşacaktır. 3 - 5 gün sonra saydamlık azalacak kabuk şeklinde 2 ila 3 hafta sonra kuruyarak dökülecektir.

29 Ocak 2014 Çarşamba

Dövme Sildirme

İstanbul'da dövme sildirme Q-Switched Nd:Yag lazerli sistemlerle yapılmaktadır.

 Lazerle dövme sildirme işlemi fiyatları ortalama 200 TL den başlamaktadır.

Dövme sildirme fiyatları dövmenin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte makul seviyelerdedir.

Dövme silme işlemi aşağı yukarı 10dk gibi sürelerde tamamlanmaktadır. Gerekliyse birden fazla seans düzenlenebilir.

15 Ocak 2014 Çarşamba

Kelly Osbourne Dövme Silme Videosu

Dövme Sildirme Fiyatları

Dövme sildirme fiyatları dövmenin büyüklüğüne, rengine ve yaşına göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 200 ila 300 TL gibi rakamlara yapılmaktadır.

Dövme, Artık Tamamen Silinebiliyor

Anne babaların korkulu rüyası tarih oluyor.

Büyüme çağındaki gençlerin en çok özendikleri ve ailelerinden en çok hayır cevabı aldıkları korkulu konu: Dövme, Artık tamamiyle silinebiliyor
5 Kasım 2012 Pazartesi günü saat 10:30 da Barbaros Point Hotel, Silver -2 salonunda gerçekleşecek olan basın toplantısında, Dermatolog Dr. Nejat Ata Ertek canlı yayında Dövme Silmede kullanılan en son teknoloji Qswitch ND YAG lazer sistemi ile uygulamalı olarak kamu oyuna göstereceği dövme silme işlemi Dövme Sanatçıları Destekleme Derneği temsilcisi Sn. Ateş Tor’un da canlı olarak yapacağı dövme ve yeni lazer sistemin uygulanması ile renkli geçeceğini inandığımız basın toplantısında sizi aramızda görmekten onur duyacağız.

Lazer ile Dövme Sildirme
Dövme yaptırmanın geçmişi en az 5000 yıl öncesine dayanır. İnsanların dövmelerini sildirme istekleri de bir o kadar eskidir. Dövme silmek için yapılan ilk denemeler kesme ve zımparalama yöntemleri olmuştur. 1990ların sonunda Q Switch lazerler geliştirilmiştir. Bu yeni nesil lazer sistemleri dövme silme için kullanılan son teknolojidir. Ayrıca, renkli dövmelerin çıkarılmasına da imkan vermektedir ve sağlıklı deriye zarar vermeden dövme silme işlemini gerçekleştirir. Makineden çıkan lazer ışını ile dövme mürekkebi parçacıklara ayrılır ve bu parçalar, vücudun doğal mekanizması ile atılır. Bu atılma işlemi genelde birkaç hafta sürer.

Siyah, tek renk dövmelerin çıkarılması, sarı kırmızı, yeşil dövmelerden daha kolay gerçekleşmektedir. Dövmenin silinmesini etkileyen en önemli faktör; dövmenin derinliğidir. Dövme boyası ne kadar derindeyse silme işlemi o kadar zor olmaktadır. Çünkü dövme lazerle silindiğinden lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalmaktadır. Lazerle Dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etkense dövmenin yapıldığı bölgedir. Örneğin yüz ve boyun bölgelerinde çalışmak daha kolaydır. Çünkü o bölgede yüksek enerji ile çalışılabilmekte ve bölgenin daha hızlı iyileşme özelliğinin bulunmasıdır. Yüz ve boyun bölgesinden uzaklaştıkça dövme sildirme işlemi zorlaşmaktadır.

Dövme silme işlemi kaç seans sürmektedir?
Dövme Silme işlemi dövmeye bağlı olarak 1 ila 10 seans arasında değişmektedir. Açık renkli dövmenin silinmesi koyu renkli dövmelere göre daha zordur. Ayrıca açık ten rengine sahip kişilerde sonuç daha başarılı olmaktadır. Küçük bir dövme silme işleminin süresi 5 dakika sürerken, büyük veya birden fazla dövme için bu süre 1 saati bulabilmektedir.

Seans sayısını etkileyen faktörler nelerdir?

Dövme silme işleminde seans sayısını etkileyen birçok faktör vardır;
Kullanılan renkler;
Koyu renk dövmeler için 4-6 seans yeterli olurken, açık renk dövmeler için bu sayı 12′yi bulabilmektedir. Koyu renk dövmeler en hızlı şekilde cevap verirken bunu mavi, yeşil, kırmızı, turuncu ve pembe gibi sıcak renkler takip etmektedir. Kişinin kendi ten rengine yakın olan renkleri ve açık tonları silmek daha zordur. Bu renklerin işlemden sonra koyulaşma riski vardır. Bu nedenle, dövme sildirme işlemine başlamadan önce konsültasyon yapılmalıdır.

Kullanılan mürekkep türleri ve dövmenin derinliği;
Dövmenin profesyonel ya da amatör şekilde yapılmış olması dövme silme işleminin seans sayısını etkilemektedir. Amatör dövmeleri çıkarmak profesyonel olanlara oranla çok daha kolaydır. Günümüzde, 100′den fazla mürekkep çeşidi kullanılmaktadır ve bunların çoğu FDA tarafından onaylı değildir.

Kişinin ten rengi;
Açık ten rengine sahip kişilerin dövmesinin çıkarılması, koyu tene sahip olanlara göre daha kolaydır. Koyu ten rengi açığa göre daha fazla reaksiyon gösterir.
Kişinin bağışıklık sistemi;
Kişilerin bağışıklık sisteminin farklı olmasından dolayı, parçalanmış mürekkep pigmentlerini vücuttan atma hızı değişmektedir.

Bu işlem hangi bölgelere uygulanabilir?
Vücudun her tarafında ki dövmeler için lazer uygulaması yapılabilir.

Seans aralıkları ne kadardır?
Seanslar 4-8 hafta aralıklarla yapılmaktadır.

Uygulama sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulama yapıldıktan sonra, işlem gören bölgenin güneşten korunması gerekir. Seanstan sonra ki 1 hafta tavsiye edilecek pomadı kullanmak yeterlidir. Tedavi gerçekleştiği gün, uygulama yapılan bölgeyi temiz tutmak ve bu bölgeye su değdirmemek gerekir. Ertesi gün duş alınmasında sakınca yoktur. Seans sonrası günlük hayatı etkileyecek herhangi bir durum olmamaktadır.

Lazer ile Dövme Sildirme Uygulamasından sonra öneriler
Lazer ile dövme sildirme uygulaması sonrasında hasta günlük aktivitelerine hemen döner. Bunun yanında yan etkiler ve tedavinin başarı oranı artırmak amacıyla bazı uyarılar önem kazanır.

Uygulama sonrası dövme üzeri kapatılacaktır. Kapalı bölge 24 saat kapalı kalmalı su ile temas etmemesi sağlanmalıdır. 24 saat sonra açılabilir, sonrasında direkt güneşe maruziyetten korunmak gerekir. Uygulama bölgesi nemlendirici krem ile günlük olarak nemlendirilmeli, eğer kabuklanma olursa kabuklar  kopartılmamalıdır.

Uygulama sonrası, tedavi bölgesinin güneşten korunmalı, solaryuma girilmemeli. ( 2 hafta ). Uygulama bölgesine başka kozmetik işlem (peeling gibi) yaptırılmamalı. (4 hafta)

Qswitch Nd Yag Lazerler
Dövme çıkarılması işleminde kullanılan qswitch lazerler,uygulama sonrasında cilt yüzeyinde iz bırakmaması açısından avantajlı bir tedavi yöntemidir.

Qswitch uygulamalarında, genellikle herhangi bir anestezi durumuna gerek kalmaz.Bazı durumlarda lokal anestezi gerekli olmaktadır. Q-switch ND-YAG lazer yöntemi ile öncelikle derinin altına enjekte edilmiş dövme boyasını ani şok etkisi ile parçalanarak vücuttan atılabilecek boyutlara gelmesini sağlar.

Atış sonrasında parçalanarak ayrıştırılan partiküller daha sonra üst doku ve lenfatik yollardan cilt yüzeyinden atılımı sağlanır. Derinin ısıya maruz kalan kısmı işlemden hemen sonra 10 ila 20 dakika içinde solmaktadır. Devamında 1 -2 hafta içinde tamamen dökülerek deriden atılan ince bir kabuk oluşmaktadır. Dövmelerin deriden silinmesi için genellikle birkaç hafta aralıklarla yapılan bir dizi seans yeterli olmaktadır.
Dövme işlemindeki parçalanmış pigmentlerin vücuttan atılma süreci 4-6 haftalık bir süreci kapsar.Bu sebeple seanslar arasında 4-6 haftalık aralıklar bırakılır.Dövmenin tamamen silinmesi için 4-10 seans uygulama yapılması gerekmektedir.

Qswitch ND YAG lazerler ile yapılan en önemli işlemlerde biri carbon peeling, sadece yüz bölgesinde değil vücudun herhangi bir yerinde ki lekelenmelere karşıda uygulanabilir.Leke tedavisi işlemi ve güneş lekelenmeleri ve çiller gibi yüzeysel lekeler için yapılan uygulamalar birkaç sean içerisinde sonuçlanır. Ayrıca cilt yenileme,akne tedavisi ve cilt renk tonu düzeltme amaçlıda uygulanmaktadır.Bu uygulama cilt yüzeyinde bir kalkan vazifesi gören carbon ile ısı cilt yüzeyinde düzenli yayılarak komplikasyon etkisini azaltıyor.Isı yoğunlaşması sayesinde ciltte yüzeysel bir soyulma oluyor ve bu sayede ısı şokuyla cilt sıkılaşıp aydınlanıyor,pürüzsüzleşip porlar(gözenekler) sıkılaşıyor.

Hangi Cilt Problemlerinde Etkili
  • Cilt yenileme
  • Cilt sebum dengesinin sağlanması
  • Aktif akne tedavisi*Antiaging ve kırışıklı tedavilerinde
  • Geniş gözeneklerin tedavisi*Dövme silme
  • Çil yok etme
  • Karbon peeling
  • Güneş lekeleri
  • PIH(İşlem sonrası oluşan lekeler)


http://www.hastane.com.tr/saglik/dovme-artik-tamamen-silinebiliyor.html

İzmir Dövme Sildirme Merkezleri

İzmir’de uygun fiyatlara dövme silme merkezi, izmir dövme silme merkezi.

Adres:
Alsancak Mah. Talatpaşa Bulvarı No:23 Nazar Apt. Kat:1
Alsancak, Konak, İzmir

Tel:
0232 290 36 46
0543 408 66 69

E-mail:
alsancak@mayaestetik.com

Çalışma Saatleri:
Hafta içi: 10:00 – 20:00
Cumartesi: 10:00 – 19:00

Dövme Yaptırmadan Önce Düşünün!

Dövmenin artık toplumda yaygınlık kazandığına kuşku yok ama bu kişisel ifade tarzı, cilt altına zerk edilen tehlikeli kimyasallar dikkate alındığında kafalarda soru işaretleri oluşturuyor…

Dövmeler, kabile toplumlarında ve alt kültürlerde yüzyıllardır dinsel ritüellerin bir parçası oldu, yaşamın doğal bir parçası sayıldı. Batı dünyasındaysa dövme önceleri yasaklandı ve sonraları kendini ifade tarzı olarak kabul gördü. Belirli olayların kutlanması, ayrı düşülen bir sevgilinin anısı ya da bir partnere bağlılığın nişanı olarak taşındı.

Bilinçli, uygun maddelerle ve steril ortamda çalışan sanatçıların eserlerinin sağlığa olumsuz herhangi bir etkisi olmuyor. Bir de madalyonun öbür yüzü var, yani uygun olmayan şartlarda yapılanlar. Dövme konusunu, dermatoloğumuz Dr. Yıldız Dizdaroğlu Özden ile konuştum, dövme içerikleriyle ilgili ilginç bilgiler verdi. İşte Dr. Yıldız’ın ağzından dövmeyle ilgili bilmedikleriniz:

Bilinmeyen içerikler

“Kabilelerdeki dövmelerin doğal boyalarla yapılmasına karşın, günümüzdeki modern dövmelerin bazıları metal tuzlar, (oksitler, sülfitler, selenidler), uygulamanın tutması için taşıyıcı çözelti içinde çözünen organik boyalar veya plastik bileşiklerin bilinmeyen bir karışımından oluşuyor. Avrupa Birliği’nin dövmeyle ilgili sağlık riskleri raporunda Avrupa’da kalıcı dövmelerde kullanılan organik boyaların yüzde 40’ının deride kozmetik amaçla kullanım için onay almadığını ve yüzde 20’sinin ‘karsinojenik aromatik aminler’ içerdiğine dikkat çekiliyor. Güvenilmeyen kişilerin kullandığı kimyasalların bazıları, değişik amaçlar için üretilen boyalar olabiliyor.

Sağlıksız koşullarda yapılan dövmenin tetanoz, herpes simplex (uçuk) virüsü, stafilokok, HIV, Hepatit B ve C hatta frengi gibi enfeksiyonların bulaşmasına neden olduğu bilinen bir gerçek. Dövmenin diğer komplikasyonlarıysa lenf bezi iltihabı, alerjik reaksiyonlar, keloid oluşumu. Bazı dövmeler, MR tetkiki sırasında (içerdiği metaller nedeniyle) şiddetli ağrıya neden olabilir.

Öncesinde bilgilenin

Dövme yaptırmadan, ustalığına ve bilgisine güvendiğiniz bir sanatçıya danışın. Dövmenizi bu konunun gereklerini bilinçli şekilde yerine getirdiğine emin olduğunuz uzman bir sanatçıya yaptırın. Birçok dövme içeriği ciltten geçmiyor. Sürüldüğünde emilmeyen bu maddeler, cilde zerk edildiğinde reaksiyona neden olabilir. Daha önceden, dövme yaptırırken alerjik reaksiyon gösteren kişilerin, doktorlarının önerdiği koruyucu tedavi sonrası, alerji ihtimalini göz önünde bulundurarak dövme yaptırmaları önerilir.

Dövmenin sildirilmesi de yapılması kadar riskli olabiliyor. Bazı boyalar, (özellikle Yellow #7) toksik kimyasallarla parçalanabiliyor. Lazerle dövme silme işlemindeyse, boya partikülleri parçalanıp hücre dışına çıktığı için, bağışıklık sistemi tarafından alerjik reaksiyon olarak görülebiliyor.”

http://www.haber365.com/Haber/Dovme_Yaptirmadan_Once_Dusunun/

Dövmelerinizden Sıkıldınız mı?

Genellikle gençlik yıllarında özgürlük rüzgarına kapılıp zevkle yaptırdığınız dövmelerinizden günün birinde sıkılabilirsiniz.

Dövmelerinizden sıkılırsanız ya da dövmeniz sizin için sosyal bir problem haline gelirse, ki bu durum iş hayatında sıkça yaşanabiliyor; sildirmeyi düşünebilirsiniz. Pek çok yöntem silmek yerine dövmenin yerinde en az eskisi kadar istenmeyen görüntüde bir yara izine, tıbbi deyişle skar dokusu oluşmasına neden olabiliyor.
 

Dövme boyalarını cildiniz kabul etmeyebilir…
Dövmeler yapılırken her ne kadar dokular tarafından yok edilme gücü yüksek ve zararsız natürel boyalar kullanılsa da dövme boyaları vücut için yabancı bir cisimdir. Organizma sürekli olarak derinliklerine koyulan dövme boyalarını dokulardan uzaklaştırmaya çalışır ve bu işlem yıllar boyu sürer.

Ancak 5-10 yıllık süreçlerde bile vücudun kendi kendine bu boyaları azaltma gücü gözümüzün fark edemeyeceği kadar düşük seviyelerde gerçekleşebilir. Bu nedenledir ki dövmeler genellikle kalıcıdır.

Q anahtarlı lazerler…
Dövmelerin çıkarılmasında genellikle bir iz bırakarak dövmeyi küçülten ya da tamamen ortadan kaldıran mikropeelingler, soymaya yönelik erbiyum veya karbondioksit lazerler bugüne kadar kullanılmıştır. Bugün ise genellikle iz bırakmadan dövmeyi kısmen veya tamamen silen oldukça konforlu tedavi imkanına sahip Q anahtarlı lazerler kullanılmaktadır.

Q anahtarlı lazerler ile dokulara pigmentleri parçalamak üzere gönderilen lazer ışınları dokulara zarar vermeden sadece pigmentlerde emilmekte ve ani olarak ısınan pigmentler patlayarak küçük parçacıklara ayrılmaktadır. Dokular içerisinde küçük parçacıklara ayrılan pigmentler ise kan içerisinde yer alan ve dokulardaki zararlı cisimleri sindiren fagosit adı verilen büyük hücreler tarafından sindirilerek ortadan kaldırılmaktadır.

http://www.haber365.com/Haber/Dovmelerinizden_Sikildiniz_mi/

Yaptırdığınız Kalıcı Dövmeyi Nasıl Sildirirsiniz

Lazer ile dövme silme uygulaması hekim muayenesi ile başlar; muayenede dövmenin yapısı, kullanılan boya, yapılış zamanı, yapılış tekniği değerlendirilir.Lazer ile dövme silme uygulamalarında dövmenin profesyonelce yapılmış olması, tek renk ve çizgiler ile yapılmış olması, birim alanda daha az boya kullanılmış olması, doğal boya maddelerini kullanılması dövme silme uygulamasında lazer kullanımı başarısı açısından avantajdır. Lazer ile Dövme Silme Uygulamasında kullanılan lazerler sadece bu tıbbi durum için üretilmiş olması gerekmektedir. Bu lazer sistemleri dövme silme uygulamaları için FDA onayınıda alması gerekir

Lazer ile Dövme Silme Uygulamasında kullanılan lazerler Q Switched özellikte ve nanosaniye çok kısa atış sürelerine sahip olmalıdır.Tüm dünya da dövme silme işleminde Q Switched Nd YAG- KTP lazer sistemleri sıklıkla tercih edilmektedir. Dövme boyaları cilt altında, cilt enginden farklı renklere sahiptir.  Cilt üzerinde figür görünümünü oluşturan, dövmenin içerdiği boyalardır. Lazer uygulamalarında hedef bu boyalardır.  Uygulamada dövme boyası üzerine uygulanan lazer enerjisi cildi geçerek, lekenin sahip olduğu boya tarafından absorbe edilir (emilir), emilim ile birlikte ısı ortaya çıkar.  Ortaya çıkan ısı boyayı parçalar, daha küçük boyutlara böler. Boyanın boyutlarının küçülmesi ile dövmede solma görülür, zamanla küçük parçalara ayrılan dövme boyası vücut tarafından ortadan kaldırılır. Dövme silme uygulamasında gerçek görünüm uygulamadan hemen sonra değil, parçalanan dövme boyasının parçalanarak vücut tarafından atılmasını takiben ortaya çıkar, bu süre ortalama bir iki  aydır.

http://www.haberbudur.com/haber/dovme-sildirme-1710.html

Dövmeyi iz kalmadan sildirmek mümkün

Dövme silmede geliştirilen Qswitch ND YAG isimli yeni teknoloji, dövmelerden cilt yüzünde iz kalmadan kurtulmayı mümkün kılıyor. Vücudun her yerindeki dövmelere uygulanabilen bu lazerli dövme silme yöntemi, sağlıklı deriye zarar vermeden dövme silme işlemini gerçekleştiriyor. Bu yöntemle, makineden çıkan lazer ışınıyla dövme mürekkebi parçacıklara ayrılıyor ve bu parçalar, vücudun doğal mekanizması ile atılıyor. Bu atılma işlemi genelde birkaç hafta sürüyor. Silme işlemi, dövmenin büyüklüğüne ve derinliğine bağlı olarak, 1-10 seansta tamamlanıyor.

YÜZ DAHA KOLAY
Siyah, tek renk dövmelerin çıkarılması, renkli dövmelerden daha kolay. Boya derinliği daha az olan dövmeler de daha kolay silinebiliyor. Silmede büyük rol oynayan diğer bir etkense; dövmenin yapıldığı bölge. Daha hızlı iyileşen yüz ve boyun bölgelerindeki dövmeleri silmek daha kolayken, yüz ve boyundan uzaklaştıkça silme işlemi zorlaşıyor.

http://www.sabah.com.tr/Saglik/2012/11/04/dovmeyi-iz-kalmadan-sildirmek-mumkun

İstanbul Dövme Sildirme

İstanbul'da uygun fiyatlara dövme silme merkezi, istanbul dövme sildirme merkezi.

Adres:
Millet Cad. No:129 Kat:1
(İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi Karşısı)
Çapa, Fatih, İstanbul

Tel:
0212 588 02 05
0532 587 81 05

E-mail:
capa@mayaestetik.com

Çalışma Saatleri:
Hafta içi: 10:00 - 20:00
Cumartesi: 10:00 - 19:00